Hamilelikte şeftali yemek, hamileler için şeftalinin faydaları ve zararları
Hamileler için şeftali yemenin önemi, gebelikte şeftali yemek
Yazıdaki ana başlıklar
Şeftali ismini duyunca bile limon gibi tik yaşayanlarda bulunur ama şeftali gebelikte yenilmesi gereken meyveler arasındadır. 100 gr bir şeftali içerisinde 39 kolorisi ile hamilelerin tam aradığı kilo yapmayan bol enerji kaynaklı bir besin kaynağıdır.
Şeftalinin içerğinde A, C, D, B12 ve B10 vitamileri ve Karbonhidrat, demir, potasyum ve kalsiyum gibi minerallerini şeftali suyu veya meyvesinden elde edebilirsiniz.
Gebelikte şeftali yemenin faydaları
Bağışıklık sistemine faydaları
Şeftali içerisinde C vitamini bolca bulunur ve bu vitamin ile mikroplara karşı savaşan bir bünye elde edebilirsiniz. Bebekte kas, kıkırdak, diş, kas için faydalı bolca mineral barındırır. Hamileler için erken doğum riski ve çatlak oluşumunu önlemek adına önemli bir meyvedir.
Kramp ve halsizlikler için faydalı
Gebelerin bu dönemde halsizlik, yorgunluk ve kramplar gibi sorunları oluşabilir. Bu sorunların önüne geçebilmek adına potasyum önemli yer turar ve halsizlik gibi semptromların giderilmesinde şeftali çok faydalıdır.
Hazımsızlık ve kabızlığa faydalı
Şeftali doğumu kolaylaştıran ve bağırsakların hareletlerini düzenlemede faydalı bir besin kaynağıdır. İçeriğindeki lifli yapısı ile kabız, hazımsızlık gibi sorunların giderilmesina faydalıdır.
Mide, karaciğer, bağırsak ve böbrek için faydalı
Şeftali, bağırsak ve mideyi temizlediği gibi aynı zamanda dalak, mide, bçbrek, karaciğer gibi organlardaki toksinleri dışarı atılmasına yardım eder. Gebelikte toptan temizlik yapan bir besin kaynağıdır.
Doğumdan sonra kilo vermek için faydalı
Şeftali zayıflatır mı diye merak ediyorsanız işte yanıtı: İçeriğindeki kalori düşüklüğü ve besleyici özelliği sayesinde yağların yakımında fayda sağlayıcıdır. Doğum sonrası kilolalardan kurtulmak için doğru bir seçimdir.